Asbestsanering

Idag skriver jag ett inlägg om asbestsanering. Det finns många företag i Sverige som specialiserat sig på detta. Asbestsanering är ett mycket känsligt arbete och det är viktigt att man väljer rätt företag för jobbet. När man ska anlita ett företag för det så är det viktigt att man tar hänsyn till flera saker. Bland annat är det viktigt att titta på hur länge företaget har varit i branschen, hur många anställda de har, och vad deras priser är.

Var finns det asbest, kan man alltid se det?

Nej, asbest kan inte alltid ses med blotta ögat. I vissa fall går det dock att se om man vet var man ska leta. Asbestförekomsten i Sverige är spridd över hela landet och förekommer oftast i byggnader som är byggda mellan 1930 och 1980.

Asbest finns ofta i:

-Takpapp

-Asbestskivor

-Takplattor

-Asbestsocklar

-Värmeisolering

Du ska aldrig göra jobbet själv för det är riktigt hälsovådligt och kan ge dig skadade lungor som aldrig blir bättre.

Det finns flera olika sätt att sanera asbest på och det beror på hur mycket asbest det är, vilket material som innehåller asbest och hur tillgängligt det är.

Sanering av asbest är alltid ett kostsamt jobb men det går oftast bra att få hjälp med det via försäkringar.

Kom ihåg att du aldrig ska göra jobbet själv utan alltid låta fackman göra det. Det är så farligt att andas in det så det dör 300 personer varje år till följd av att de exponerats. Men, du behöver inte vara orolig så länge som du inte river i materialet. Det är först då som det är farligt så om du har det hemma kan du vara lugn så länge som det sitter där det sitter om man säger så. Det var några ord om detta och hoppas inlägget var till hjälp!

Micke i Solna