Vad gör en målare?

Du kanske funderar på att sätta upp nya tapeter eller måla om fasaden, då är det en målare du behöver! Men nu är det så att det finns så mycket mer som en målare kan göra än bara detta och jag ska skriva om det i dagens inlägg. Jag bor mitt emellan Nyköping och Oxelösund och för ett tag sedan var det jag som behövde hjälp och jag ringde då till en målarfirma. Jag har aldrig varit så nöjd med ett firma, allt från det att jag bokade till det att jobbet var klart gick smidigt och lyckades. Jag ska försöka ge dig en bild av hur deras arbete gick till och vad de faktiskt gör på jobbet.

När man anlitar en målare så är det inte bara tapetsering och målning som man kan få hjälp med, utan det är mycket mer. Målarna som kom till mig hade i uppdrag att måla om hela huset på insidan, de skulle tapetsera tre väggar och byta golv i ett rum. Det låter kanske enkelt men det tar så mycket tid och energi och det är inte alla som har tålamodet att sitta och måla hela dagar. De började med att titta runt huset först och sedan gick de igenom alla rum och gav mig en offert på hur mycket det skulle kosta. Jag hade aldrig varit med om något liknande så jag blev positivt överraskad av hur bra de var på att kommunicera och förklara allt.

När jag sedan godkände offerten så bokade vi in datum för när jobbet skulle starta och målarna kom på den utsatta tiden. De började direkt med att måla om hela huset, det tar nämligen lång tid att måla ett helt hus. Jag kommer skriva vidare i nästa inlägg och bifoga några bilder också, så hoppas ni kommer att gilla det!