Funderar på att bli snickare

Tjenare mors på er! I skolan hade jag problem med att hänga med, inte så att jag är dum men det är så att jag inte har lätt för teoretiska ämnen. Så med ganska dåliga betyg tänkte jag att jag ska bli någonting där jag får jobba med händerna i stället för med skallen, och då kom jag på att det är snickare jag vill bli. Jag bor i Södertälje och här finns det gott om jobb för den som vill bli snickare. Nackdelen ligger i det faktum att snickare ofta har ont i ryggen och händerna, men det finns väl ingen yrkesgrupp som inte har ont i något sätt på grund av sitt jobb. Jag är ju ung men om man jobbar i många år så kanske man får skador, men det får ju kvinnor som jobbar i vården också så det jämnar ut sig…

En kompis till mig jobbar på ett byggföretag och det är han som har fått mig att bli intresserad av jobbet. Han är två år äldre än jag och även han hade svårt för sig i skolan men har ändå lyckats. Jag vill lyckas i livet och då ska man välja något där man har en chans till det, och inte satsa på någonting där man känner sig misslyckad. Jag vill bli bra på någonting och jag vet att jag skulle bli en duktig snickare för jag har alltid varit bra på att hamra och spika och fixa grejer som gått sönder. Det är just detta jag vill bli och inte något annat. Jag har gått igenom olika yrken som finns och det är detta jag fastnar för. Ett tag var jag inne på att bli elektriker men det verkar rätt svårt tycker jag. Hur ser dina planer för framtiden ut? Skriv och berätta!